Klinischeblik Casuistiek.nl
Docent

Introductie

Veel studenten hebben moeite met het toepassen van de theorie uit leerboeken en e-learnings in de praktijk. Het goed leren doorzien van zorgisituaties en beredeneerd kunnen handelen kost heel veel oefening. Klinische blik: casuïstiek vormt een brug tussen theorie en praktijk.

Deze toetsomgeving sluit naadloos aan op Proactive Nursing: klinisch redeneren in zes stappen (2014, tweede druk). In deel I van dit boek beschrijft Marc Bakker de methodiek van het klinisch redeneren en in deel II wordt de theorie door Coen van Heycop ten Ham toegepast op de casuïstiek. Klinische blik: casuïstiek bevat 20 vergelijkbare casussen met vragen waarbij hetzelfde stappenplan wordt gevolgd.


Elke casus wordt voorafgegaan door een video of een sfeerbeeld waarin een specifieke situatie en setting wordt verbeeld. Vervolgens maakt de student met de SBAR-methodiek als basis twee toetsen met elk een twintigtal vragen (steeds een mix van meerkeuze- en  sleepvragen). Elke vraag bevat een heldere, maar bondige uitleg bij het juiste antwoord. 

 

De extra mogelijkheden van een docentaccount

Met een docentaccount kunt u alle onderdelen van de website gebruiken. U heeft toegang tot het materiaal voor de studenten en daarnaast kunt u ook gebruikmaken van de volgende functionaliteiten:

 

Studentvolgsysteem

Veel docenten vinden het prettig om te zien wat de vorderingen van hun studenten zijn bij het volgen van de cursus op de website. Daarom bevat de website een studentvolgsysteem. Meer uitleg hierover vindt u hier.

Aanwijzingen  voor uw eigen studenten 

Het is mogelijk om op de pagina's opmerkingen te plaatsen die alleen uw eigen studenten te lezen krijgen. Deze opmerkingen zijn alleen leesbaar voor uw studenten wanneer zij uw code koppelen aan hun account. Meer uitleg hierover vindt u hier.

 

Het studentvolgsysteem is alleen toegankelijk voor docenten met een docentaccount. 

U kunt een docentaccount aanvragen via klantenservice@boomhogeronderwijs.nl.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met onze helpdesk.

 

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.